Merev falú medence, avagy érdemes-e beruházni egy medencére?

A merev falú medence élvezetéről és a nyárról általában

Lassan beköszönt immár július közepén a várva várt nyár, mely végre elhozza azt az igazi nyári forróságot, melyet sokan annyira szeretünk. Végre kiülhetünk napozni a kertbe, elmehetünk strandolni, felállíthatjuk a merev falú medence és a kerti grill együttesét a kertben és csak élvezhetjük azt, hogy a természet csodálatos idővel ajándékozott meg minket és kimerült energiáinkat feltölthetjük a nap meleg sugaraival. Számomra a nyár abszolút a feltöltődés és az egész évre való maradandó élmények megszerzésének az időszaka, mely egy életen át elkísér minket. Azt hiszem mindannyiunknak van olyan története, mely egy nyári szerelemmel köthető össze, vagy egy bolond kalanddal esetleg fesztivállal, mely oly annyira belevésődött az emlékeinkbe, hogy valószínűleg még az unokáinknak is arról a bizonyos napról fogunk ódákat zengeni hosszú éveken keresztül. Talán pontosan nem is tudjuk, hogy miért imádjuk annyira a nyarat, csak azt tudjuk, hogy nyár nélkül talán értelme se lenne az életnek, hiszen az év legszebb időszaka mindig e köré a misztikus egy-két hónap köré épül. Éppen ezért próbáljuk szinte már zsiger szerűen és talán kissé kényszeresen is a lehető legtöbbet kihozni ebből a két-három hónapból, hiszen tudjuk nem múlik el úgy egy nyár se, hogy ne hagyna bennünk maradandó élményeket.

A merev falú medence beruházása

Mint már a fentiekben is említettem én alapvetően rajongok, egyenesen imádom a nyarat, szinte már a szerelmese vagyok. Mégis sajnálatos módon nagyon nehezen bírom elviselni a harminc fok feletti hőmérsékletet, hiszen alapvetően a szívem nehezen bírja az ilyen jellegű brutális hőséget. Így pedig szinte minden nyáron, annak ellenére, hogy imádom a nyarat nagyon komoly szenvedéseken megyek keresztül éppen ezért találtuk ki, hogy rendelünk egy hatalmas merev falú medencét a kertbe, hátha az esetleg segítene az adott problémán. Így viszonylag gyorsan utána néztünk annak, hogy a mi kertünkbe, melyik medence fajta lenne a lehető legideálisabb megoldás és hosszas keresgélés után találtunk rá a merev falú medence alternatívájára, mely a vélemények és a későbbiekben kikért szakmai tanácsadás szerint is messze magasan a legjobb választásnak bizonyult az alternatívák közül. Így rövid időn belül eldöntöttük, hogy bizony nem fogunk ezentúl tovább szenvedni azokon a napokon, melyeken ilyen mértékű hőség van, hanem szépen lassan megrendeljük a merev falú medence meg annak tisztításából álló csomagot, felállítjuk és egész álló a nap a hideg vízben fogjuk hűteni magunkat. Miután eldöntöttük, hogy ezt az opciót választjuk, már csupán az volt a kérdés, hogy honnan és mikor rendeljük meg, illetve hogy hogyan fogjuk felállítani ezt a hatalmas újdonsült ,,családtagot”, hiszen valószínűleg ez sem lesz egy egyszerű művelet. Az alábbiakban pedig arról szeretnék röviden írni, hogy miért a merev falú medence, miért erre esett a választásunk és milyen tippeket tudunk azoknak adni, akik esetleg ugyan emellett az opció mellett döntenének.

A merev falú medence tulajdonságai: tippek azoknak, akik ezen az alternatíván gondolkodnak

A merev falú medence alapjáraton abszolút kiváló megoldás arra az esetre, amennyiben nem igazán szeretnénk beépített úszómedencét a kertünkbe, mégis nagyon vágyunk egy olyan medencére mely egyébként tartós, hosszú éveken át kihasználható és abszolút megbízható minőséggel rendelkezik. Az alábbiakban ezekről a medence típusokról beszélnék röviden. Alapvetően a legtöbb medence típus három nagy csoportra osztható. A merev falú medence csoportjára, az abszolút sima és jól megszokott felfújható medencék csoportjára, illetve a beépíthető a földbe ásott medencék csoportjára. A három nagy csoport közül számunkra a legideálisabb választás abszolút egyértelműen a merev falú medence választása volt, hiszen a legtöbb merev falú medence télen alapvetően jól tárolható, szükség esetén mozgatható és abszolút biztonságos és megbízható alternatíva minden esetben. Természetesen viszonylag sok múlik azon is, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik a kertünk és alapvetően mennyire megbízható maga a felépítése és a minősége az adott medencének. De ettől függetlenül én személy szerint úgy gondolom, hogy abszolút kiváló választás egy merev falú medence alternatívája tulajdonképpen bármelyik háztartásba.

Úgy hiszem, mondanom sem szükséges, hogy én abszolút nem bántam meg, hogy ezt az alternatívát választottam és amennyiben tehetném akár még egy merev falú medencére is beruháznék, hogy minél többen tudjunk élvezkedni a forró napokon a hideg víz hűsítő hatásán, mely egészen biztosan hatalmas segítséget tud nyújtani nekünk egy forró és fülledt nyári nap folyamán.